Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amandina recept

Amandina
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 30 ml víz
    • 30 ml étolaj
    • 2 dkg kakaópor
    • 6 púpozott evőkanál liszt
    • 8 g sütőpor

    A krémhez:

    • 250 g csokoládé
    • 250 ml habtejszín
    • 1 fiola rumaroma

    A sziruphoz:

    • 150 ml víz
    • 10 dkg cukor
    • 1/2 fiola rumaroma

    A bevonathoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és alacsony fokozaton tovább keverjük. Apránként mehet hozzá a víz és az étolaj is.

    A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és finoman hozzáadjuk a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegítve 30 perc alatt megsütjük.

    A tejszínt felmelegítjük, a csokit beletördeljük, a rumaromát is hozzáadjuk és lassan felolvasztjuk benne a csokoládét. A tejszínt nem forraljuk, csak lassú tűznél melegítjük. Jól elverjük a tűzről levéve.

    Amikor kihűlt, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Ezután jól kihabosítjuk robotgéppel. Kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.

    A sziruphoz a vizet a cukorral felfűzzük, majd hűlés után az aromát hozzákeverjük.

    A piskótát két lapba vágjuk és jól meglocsoljuk a sziruppal. A krémet a két lap közé kenjük. Hűtőbe tesszük dermedni a süteményt pár órára.

    Ezután kockákra vágjuk. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk. A sütemény tetejét bevonjuk úgy, hogy az oldalán lefolyjon.
    Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd a félretett krémmel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá