Amandina

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 ml víz
  • 30 ml étolaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 8 g sütőpor

A krémhez:

  • 250 g csokoládé
  • 250 ml habtejszín
  • 1 fiola rumaroma

A sziruphoz:

  • 150 ml víz
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 fiola rumaroma

A bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és alacsony fokozaton tovább keverjük. Apránként mehet hozzá a víz és az étolaj is.

A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és finoman hozzáadjuk a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegítve 30 perc alatt megsütjük.

A tejszínt felmelegítjük, a csokit beletördeljük, a rumaromát is hozzáadjuk és lassan felolvasztjuk benne a csokoládét. A tejszínt nem forraljuk, csak lassú tűznél melegítjük. Jól elverjük a tűzről levéve.

Amikor kihűlt, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Ezután jól kihabosítjuk robotgéppel. Kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.

A sziruphoz a vizet a cukorral felfűzzük, majd hűlés után az aromát hozzákeverjük.

A piskótát két lapba vágjuk és jól meglocsoljuk a sziruppal. A krémet a két lap közé kenjük. Hűtőbe tesszük dermedni a süteményt pár órára.

Ezután kockákra vágjuk. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk. A sütemény tetejét bevonjuk úgy, hogy az oldalán lefolyjon.
Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd a félretett krémmel díszítjük.