Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-Túrós rétes recept

Almás-Túrós rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta

    • 30 dkg finomliszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg vaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csipet só

    Töltelék: almás

    • 1 kg alma
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 5 dkg cukor

    Töltelék: túrós

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 1 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mazsola (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A réteslisztet átszitáljuk, és összegyúrjuk a vajjal, tojások sárgájával, csipet sóval és 2 dl tejföllel, vaníliás cukorral, és belereszeljük a 1/2 citrom héját. A tésztát jól összegyúrjuk, megfelezzük, majd az egyik felét kinyújtva tepsibe fektetjük.

    Elkészítjük a tölteléket:

    A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, 1 dl tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a vaníliás pudingport, végül a mazsolát. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.

    Egyenletesen elosztva rákenjük a tepsiben levő tésztának a felére.

    A másik felére az almát , amit lereszeltünk, jó kicsavartuk a levét. Megszórjuk cukorral , fahéjjal.

    A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a töltelékeket.

    Villával megszurkáljuk villával a tetejét, és előmelegített sütőben hőlégkeveréses, 190 fokon. 35-40 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, felvágjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Aki édesebben szereti több cukorral szórja az almát, aki a mazsolát tehet bele a túróba : opcionális.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá