Almás-Túrós rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

Töltelék: almás

  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg cukor

Töltelék: túrós

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • mazsola (ízlés szerint)

Elkészítése:

A réteslisztet átszitáljuk, és összegyúrjuk a vajjal, tojások sárgájával, csipet sóval és 2 dl tejföllel, vaníliás cukorral, és belereszeljük a 1/2 citrom héját. A tésztát jól összegyúrjuk, megfelezzük, majd az egyik felét kinyújtva tepsibe fektetjük.

Elkészítjük a tölteléket:

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, 1 dl tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a vaníliás pudingport, végül a mazsolát. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.

Egyenletesen elosztva rákenjük a tepsiben levő tésztának a felére.

A másik felére az almát , amit lereszeltünk, jó kicsavartuk a levét. Megszórjuk cukorral , fahéjjal.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a töltelékeket.

Villával megszurkáljuk villával a tetejét, és előmelegített sütőben hőlégkeveréses, 190 fokon. 35-40 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, felvágjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Aki édesebben szereti több cukorral szórja az almát, aki a mazsolát tehet bele a túróba : opcionális.