Almás-Túrós rétes

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

Töltelék: almás

  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg cukor

Töltelék: túrós

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • mazsola (ízlés szerint)