Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-túrós pite recept

Almás-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 kanál tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • tojás, a kenéshez

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 kg alma reszelve
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 10-15 dkg cukor
    • reszelt citromhéj
    • búzadara
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összegyúrva hűvös helyre rakjuk. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, reszelt citromhéjjal, vajjal és végül a tojások felvert habjával.

    A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük. Megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a búzadarával elkevert reszelt, kicsavart almát, majd a túrós tölteléket. Végül kisodorjuk a tészta másik felét, és az egészet befedjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, s készre sütjük.

    Tipp:

    Különleges az ízvilága!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá