Almás-túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • tojás, a kenéshez

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 kg alma reszelve
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10-15 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • búzadara
  • baracklekvár

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrva hűvös helyre rakjuk. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, reszelt citromhéjjal, vajjal és végül a tojások felvert habjával.

A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük. Megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a búzadarával elkevert reszelt, kicsavart almát, majd a túrós tölteléket. Végül kisodorjuk a tészta másik felét, és az egészet befedjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, s készre sütjük.

Tipp:

Különleges az ízvilága!