Almás-túrós karácsonyi sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 125 g cukor
- 140 g finomliszt
- 30 g kukoricakeményítő
- 0,5 teáskanál mézeskalácsfűszer
- 1 teáskanál sütőpor
Almás töltelék:
- 1,2 kg alma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál vanília paszta
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 250 ml almalé (vagy víz)
Túrós hab:
- 200 ml habtejszín
- 200 g mascarpone
- 250 g krémes túró
- 40 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál vanília paszta
- 1 csomag habfixáló
Tetejére:
- spekulatius keksz
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral és a mézeskalács fűszerrel.
Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a sót és elkezdjük robotgéppel kihabosítani. 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és addig habosítjuk magas fokozaton, amíg kifehéredik és a térfogata megháromszorózódik.
Ekkor egy spatula vagy nagyobb habverő segítségével óvatosan, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a szárazanyagokat.
Ha elkészült a piskótamasszánk, akkor egy sütőpapírral bélelt 30*35 cm-es tepsibe öntjük és elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha megsült, akkor rácson kihűtjük. Ha kihűlt, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tepsibe.
Almás töltelék:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és a húsát kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és 2 dl almalevet, majd megpároljuk. Közben belekeverjük a vaníliát is.
A maradék almalében elkeverjük a pudingport csomómentesen, majd besűrítjük vele az almát.
A még forró tölteléket a tepsiben várakozó lapra simítjuk egyenletesen.
Túrós hab:
A mascarponét, túrót és a kétféle cukrot és a vaníliát egy edénybe mérjük, majd kézi robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Ekkor hozzáöntjük a folyékony tejszínt és elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a habfixálót is és stabil krémmé keverjük az egészet.
A kész túrós habot a kihűlt almás töltelék tetejére simítjuk egyenletesen, majd a tetejét kitesszük nem túl sűrűn spekulatius keksszel (pár óra alatt meg fog puhulni a keksz!).
Pár órára vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Amint a kekszek megpuhultak, akkor a kekszek mentén feldaraboljuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »