Almás-túrós karácsonyi sütemény

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • csipet só
  • 125 g cukor
  • 140 g finomliszt
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 0,5 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 teáskanál sütőpor

Almás töltelék:

  • 1,2 kg alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília paszta
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 250 ml almalé (vagy víz)

Túrós hab:

  • 200 ml habtejszín
  • 200 g mascarpone
  • 250 g krémes túró
  • 40 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília paszta
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére:

  • spekulatius keksz