Almás párna recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs előre nyújtott leveles tészta
- 5-6 közepes nagyságú alma
- fahéj és kristálycukor ízlés szerint
- 1 ek étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor kevés vízben csomómentesre keverve
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Egy serpenyőben néhány percig pároljuk és közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Közben a keményítőt/pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd az almára öntjük és besürítjük vele.
Az almás tölteléket félretesszük és kihűtjük.
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyforma téglalapra vágjuk. A téglalapok egyik felé 2 párhuzamos bemetszést ejtünk, a másik felére pedig almás tölteléket halmozunk. A töltelék mellett körbekenjük a tészta szélét kevés vízzel, majd ráhajtjuk a bevágott részét és a széleket villával összenyomkodjuk.
Felvert tojással lekenjük és 210 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









