Almás párna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs előre nyújtott leveles tészta
- 5-6 közepes nagyságú alma
- fahéj és kristálycukor ízlés szerint
- 1 ek étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor kevés vízben csomómentesre keverve
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Egy serpenyőben néhány percig pároljuk és közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Közben a keményítőt/pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd az almára öntjük és besürítjük vele.
Az almás tölteléket félretesszük és kihűtjük.
A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyforma téglalapra vágjuk. A téglalapok egyik felé 2 párhuzamos bemetszést ejtünk, a másik felére pedig almás tölteléket halmozunk. A töltelék mellett körbekenjük a tészta szélét kevés vízzel, majd ráhajtjuk a bevágott részét és a széleket villával összenyomkodjuk.
Felvert tojással lekenjük és 210 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »