Almás–mézes sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg vaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
A töltéshez:
- 18-20 db babapiskóta
A babapiskóta locsolásához:
- 1 dl rumos tej
A krémhez:
- 1,5 kg alma
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 ek tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
A töltelék készítése:
Az almákat megmossuk, a héjától és magháztól megszabadítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és fedő alatt megpároljuk. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!