Almás–mézes sütemény recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
A töltéshez:
- 18-20 db babapiskóta
A babapiskóta locsolásához:
- 1 dl rumos tej
A krémhez:
- 1,5 kg alma
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 ek tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
A töltelék készítése:
Az almákat megmossuk, a héjától és magháztól megszabadítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, fahéjjal és fedő alatt megpároljuk. A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük, besűrítjük vele. Tűzről levéve kihűtjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »