Almás-mákos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg őrölt mák (nekem 15 dkg volt, mindet beletettem)
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 ek olaj
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 alma
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral és az olajjal.
Hozzákeverjük a mákot, lisztet, szódabikarbónát.
A fehérjét kemény habbá felverjük, kis adagokban a masszába forgatjuk, azután sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük (én a 20×25-ös tepsimet használtam).
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, sűrűre főzzükm azután kihűtjük.
Hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és a pudingba forgatjuk.
Az almás krémet a mákos tésztára kenjük.
A csokit kis darabokra törjük, az olajjal vízgőz felett állandóan kevergetve megolvasztjuk és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »