Almás krémes piskótából recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt édes alma
- 10 dkg porcukor
- 1 csapott kávéskanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja)
A tetejére:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 8 evőkanál lisztet.
A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű (kb30x30), négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. (kb160-180 fok)Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.
A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. Tűpróbával ellenőrizzük a piskóta állapotát, ha megsült kihűtjük.
A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet.
A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.