Almás krémes piskótából recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt édes alma
- 10 dkg porcukor
- 1 csapott kávéskanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja)
A tetejére:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 8 evőkanál lisztet.
A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű (kb30x30), négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. (kb160-180 fok)Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.
A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. Tűpróbával ellenőrizzük a piskóta állapotát, ha megsült kihűtjük.
A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet.
A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









