Almás habos süti recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg (teljes kiőrlésű) liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg margarin
- 10 dkg édesítő
- 4 evőkanál 1,5%-os tej
- 1 tasak sütőpor
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 15 dkg édesítő
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Habhoz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg cukor vagy édesítő
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és az édesítővel, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Mikor a levét elfőtte, le is vehetjük a tűzről.
2. A lisztet a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk 22*32 cm-es tepsi méretűre. A tepsibe sütőpapírt teszünk és belefektetjük a tésztát.
A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
A tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük. Amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









