Almás, csíkos sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 1 nagy pohár tejföl (450 g)
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 5-5 ek darált dió és mák
- 2 savanykás alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
Krém:
- 8 dl tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 18 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
Díszítés:
- darált dió
- olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet.
A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas (kinyomkodott) reszelt almát.
A masszákat külön-külön egy kb 20*28 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a vajjal.
A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
A sütemény tetejére darált diót szórunk és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »