Almás, csíkos sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 1 nagy pohár tejföl (450 g)
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 5-5 ek darált dió és mák
- 2 savanykás alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk fahéj
Krém:
- 8 dl tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 18 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
Díszítés:
- darált dió
- olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a szódabikarbónával vegyített lisztet.
A tésztát 3 részre osztjuk, az egyikbe beforgatjuk a diót, a másikba a citromhéjjal kevert mákot, a harmadikba a fahéjas (kinyomkodott) reszelt almát.
A masszákat külön-külön egy kb 20*28 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a vajjal.
A tésztalapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson.
A sütemény tetejére darált diót szórunk és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »