Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almarózsa torta recept

Almarózsa torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kelt tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 12,5 dkg margarin
    • 0,5 kg finomliszt
    • 7,5 dkg cukor
    • 1 csomag instant élesztő

    Töltelékhez:

    • 5 dkg margarin
    • 90 dkg alma
    • 2 tasak vaníliaaroma
    • 7,5 dkg sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    Felmelegítjük egy edényben a tejet és felolvasztjuk benne a margarint.

    Összekeverjük a lisztet az élesztővel, majd egy edénybe szitáljuk. Belerakjuk a cukrot, a tojást és a tejes margarint, majd robotgép dagasztóspiráljával előbb alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztát dagasztunk.

    Letakarjuk és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. Margarinnal kikenünk egy kapcsos, 26 cm-es sütőformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokon.

    Két cipót készítünk a tésztából és lisztezett gyúródeszkán 35*30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.

    Felolvasztjuk egy edényben a margarint, belerakjuk a vaníliaaromát, majd megkenjük vele a tésztalapokat.

    A lapokat egyenként 5 db 30*7 cm-es csíkokra vágjuk.

    Megmossuk, kicsumázzuk és vékonyan felkarikázzuk az almákat. Almakarikákat egymásra csúsztatva fektetünk a tésztalapokra, picit belenyomkodjuk a tésztába. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról.

    Elkezdjük az alsó tésztacsíkot feltekerni, majd függőlegesen beleállítjuk a tortaformába úgy, hogy az almás fele legyen felül és a többi csíkot a feltekert csík köré fektetjük.

    Sütőpapírral lefedjük, hogy ne barnuljon be, majd a sütő alsó részébe tolva kb 1 óra alatt megsütjük. Mikor megsült a formában hagyjuk, majd a felforrósított lekvárt a még forró süteményre kenjük.

    A formában hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá