Almarózsa torta recept

Hozzávalók:
Kelt tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 0,5 kg finomliszt
- 7,5 dkg cukor
- 1 csomag instant élesztő
Töltelékhez:
- 5 dkg margarin
- 90 dkg alma
- 2 tasak vaníliaaroma
- 7,5 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Felmelegítjük egy edényben a tejet és felolvasztjuk benne a margarint.
Összekeverjük a lisztet az élesztővel, majd egy edénybe szitáljuk. Belerakjuk a cukrot, a tojást és a tejes margarint, majd robotgép dagasztóspiráljával előbb alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztát dagasztunk.
Letakarjuk és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. Margarinnal kikenünk egy kapcsos, 26 cm-es sütőformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokon.
Két cipót készítünk a tésztából és lisztezett gyúródeszkán 35*30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.
Felolvasztjuk egy edényben a margarint, belerakjuk a vaníliaaromát, majd megkenjük vele a tésztalapokat.
A lapokat egyenként 5 db 30*7 cm-es csíkokra vágjuk.
Megmossuk, kicsumázzuk és vékonyan felkarikázzuk az almákat. Almakarikákat egymásra csúsztatva fektetünk a tésztalapokra, picit belenyomkodjuk a tésztába. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról.
Elkezdjük az alsó tésztacsíkot feltekerni, majd függőlegesen beleállítjuk a tortaformába úgy, hogy az almás fele legyen felül és a többi csíkot a feltekert csík köré fektetjük.
Sütőpapírral lefedjük, hogy ne barnuljon be, majd a sütő alsó részébe tolva kb 1 óra alatt megsütjük. Mikor megsült a formában hagyjuk, majd a felforrósított lekvárt a még forró süteményre kenjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »