Hozzávalók:
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Felmelegítjük egy edényben a tejet és felolvasztjuk benne a margarint.
Összekeverjük a lisztet az élesztővel, majd egy edénybe szitáljuk. Belerakjuk a cukrot, a tojást és a tejes margarint, majd robotgép dagasztóspiráljával előbb alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztát dagasztunk.
Letakarjuk és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. Margarinnal kikenünk egy kapcsos, 26 cm-es sütőformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokon.
Két cipót készítünk a tésztából és lisztezett gyúródeszkán 35*30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.
Felolvasztjuk egy edényben a margarint, belerakjuk a vaníliaaromát, majd megkenjük vele a tésztalapokat.
A lapokat egyenként 5 db 30*7 cm-es csíkokra vágjuk.
Megmossuk, kicsumázzuk és vékonyan felkarikázzuk az almákat. Almakarikákat egymásra csúsztatva fektetünk a tésztalapokra, picit belenyomkodjuk a tésztába. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról.
Elkezdjük az alsó tésztacsíkot feltekerni, majd függőlegesen beleállítjuk a tortaformába úgy, hogy az almás fele legyen felül és a többi csíkot a feltekert csík köré fektetjük.
Sütőpapírral lefedjük, hogy ne barnuljon be, majd a sütő alsó részébe tolva kb 1 óra alatt megsütjük. Mikor megsült a formában hagyjuk, majd a felforrósított lekvárt a még forró süteményre kenjük.
A formában hagyjuk kihűlni.