Almafánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Hámozzuk meg az almákat, a magházukat pedig távolítsuk el. Reszeljük le, majd nyomkodjuk ki.
Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a reszelt almát és pároljuk kis lángon kb 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Pirítsunk meg zsiradék nélkül egy serpenyőben 9 dkg zsemlemorzsát. Keverjük a párolt almához a tojássárgákkal, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal együtt.
A masszából formázzunk kis gombócokat. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában és sütjűk ki forró olajban minden oldalukat.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk az almafánkokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »