Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alexander sütemény recept

Alexander sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Laphoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 6 dkg olvasztott méz
    • 6 dkg porcukor
    • 2 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna

    Tésztához:

    • 30 dkg aprított dió
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 ek savanykás baracklekvár

    Krémhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 ek cukor
    • 1/2 liter tej
    • 3 ek liszt
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 30 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor

    Mézes lap lekenéséhez:

    • 2 ek baracklekvár

    Krém a tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • 5 dkg csokireszelék

    Elkészítése:

    A lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük, 180 fokon 10-12 perc alatt. A tetejét villával megszurkáljuk,hogy fel ne púposodjon.

    Egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral bélelünk és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen. A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a lekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

    A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és vajjal habosra keverjük.

    A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós fele kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá