Alexander sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Laphoz:
- 20 dkg finomliszt
- 6 dkg olvasztott méz
- 6 dkg porcukor
- 2 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
Tésztához:
- 30 dkg aprított dió
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek savanykás baracklekvár
Krémhez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 ek cukor
- 1/2 liter tej
- 3 ek liszt
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Mézes lap lekenéséhez:
- 2 ek baracklekvár
Krém a tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg csokireszelék
Elkészítése:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük, 180 fokon 10-12 perc alatt. A tetejét villával megszurkáljuk,hogy fel ne púposodjon.
Egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral bélelünk és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen. A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a lekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és vajjal habosra keverjük.
A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós fele kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »