Hozzávalók:
Laphoz:
Tésztához:
Krémhez:
Mézes lap lekenéséhez:
Krém a tetejére:
Elkészítése:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük, 180 fokon 10-12 perc alatt. A tetejét villával megszurkáljuk,hogy fel ne púposodjon.
Egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral bélelünk és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen. A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a lekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és vajjal habosra keverjük.
A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós fele kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.