Adventi almás recept

Hozzávalók egy 30*32 cm-es tepsihez:
A bögre 2,5 dl-es.
- 4 alma lereszelve
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre cukor
- 2 bögre rétesliszt
- fél bögre olaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 cs sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dl baracklekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével) és jól elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon kb 40 percig sütjük.
A még forró süteményt megkenjük a lekvárral, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Én leöntöttem még csokival is, de simán is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »