Adventi almás recept
Hozzávalók egy 30*32 cm-es tepsihez:
A bögre 2,5 dl-es.
- 4 alma lereszelve
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 bögre cukor
- 2 bögre rétesliszt
- fél bögre olaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 cs sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dl baracklekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével) és jól elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon kb 40 percig sütjük.
A még forró süteményt megkenjük a lekvárral, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Én leöntöttem még csokival is, de simán is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









