3 ízes, habos rolni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- kevés tej
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja - 20 dkg cukor
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg darált mák
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk
A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb 18*34 centiméteresre és lekvárral megkenjük, meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, majd a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé, kb 6 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük. A habot 3 részre osztjuk. Az egyik felébe a kókuszt, a másikba mákot, a harmadikba diót forgatunk.
A szabadon maradt rész betöltjük külön-külön a habokkal.
190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintjük és szeleteljük.
33 szelet van belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »










