3 ízes, habos rolni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- kevés tej
- 1 citrom reszelt héja
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
- 20 dkg cukor
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg darált mák
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk
A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb 18*34 centiméteresre és lekvárral megkenjük, meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, majd a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé, kb 6 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük. A habot 3 részre osztjuk. Az egyik felébe a kókuszt, a másikba mákot, a harmadikba diót forgatunk.
A szabadon maradt rész betöltjük külön-külön a habokkal.
190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintjük és szeleteljük.
33 szelet van belőle.