3 ízes, habos rolni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • kevés tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojássárgája

A tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

A töltelékhez:

  • 3 tojásfehérje kemény habja
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg darált mák
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 üveg magozott meggy

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb 18*34 centiméteresre és lekvárral megkenjük, meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, majd a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé, kb 6 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek.

A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük. A habot 3 részre osztjuk. Az egyik felébe a kókuszt, a másikba mákot, a harmadikba diót forgatunk.

A szabadon maradt rész betöltjük külön-külön a habokkal.

190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintjük és szeleteljük.
33 szelet van belőle.