1. Túrós batyu recept
A nagyi klasszikusa, amely lágy, krémes túrótöltelékkel és puha tésztával készül. Ez a batyu igazi nosztalgikus ízélmény, amely bármikor jól esik, legyen szó reggeliről vagy uzsonnáról.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- kb. 3 dl tej
- reszelt citromhéj
Töltelék hozzávalói :
Lekenéshez:
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Nutellás csíkos recept
Egy különleges, csokoládéval és mogyorókrémmel töltött péksütemény, amely minden édesszájú álma. A puha tészta és a gazdag Nutella-töltelék tökéletes párost alkot.
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő vagy 14 g szárított
- 2 nagyobb csipet só
- 14 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj vagy margarin (Ha zsiradékként csak vajat vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával
- használjunk összesen 65 g mennyiséget)
- 6 dkg zsír
- 6 ek narancspaszta: 3 ek (vagy 3 narancs reszelt héja)
- 420 ml tej
- a kakaós tésztához: 8 g holland kakaópor és kevés tej
Töltelék:
- kb 30 dkg mogyorókrém
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mákos guba párna recept
A hagyományos mákos guba újragondolt változata, amely lágy tésztával és bőséges máktöltelékkel készül. Ez a péksüti különleges ízvilágával mindenkit lenyűgöz.
Hozzávalók:
- 2 csomag (800 g) előre nyújtott élesztős, leveles tészta (24*36 cm-es téglalappá nyújtva)
Vaníliás töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
Mákos töltelék:
- 13 dkg őrölt mák
- 6 dkg cukor
- 25 g méz
- 80 ml tej
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész mák (elmaradhat)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mákos háromszögek recept
Puha tésztával és bőséges máktöltelékkel készülnek. Ezek a háromszögek igazi klasszikusok, amelyek egy csésze forró tea vagy kávé mellett különösen jól esnek.
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- 250 g darált mák
- 160 g cukor
- 155 ml víz
- 1 citrom héja
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fahéjas-pudingos rúd (Karantén süti) recept
Édes finomság, amelyben a fahéj és a vaníliapuding találkozása igazi ízkavalkádot nyújt. A puha tésztába csavart töltelék egyszerre lágy és fűszeres, így minden falat igazi élvezet.
Hozzávalók:
Töltelék:
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás (vagy másmilyen ízű pudingpor)
- 8-10 dkg vaj
Szóráshoz:
- 5-6 ek cukor
- 1 ek fahéj
- 2 ek olvasztott vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Extra puha kakaós csiga recept
Igazi klasszikus, amelyet mindenki ismer és szeret. A gazdag kakaótöltelék és a puha tészta együttesen varázsolja el a családot, és garantáltan nem marad belőle egyetlen falat sem.
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- olaj vagy olvasztott vaj
- cukrozott kakaópor
Kenéshez:
- 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Lekváros kifli recept
A nagymama konyhájának elmaradhatatlan süteménye. A házi lekvárral töltött kiflik bármilyen alkalomra tökéletesek.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej (langyos)
- 1,5 dl étolaj
- 1 cs instant élesztőpor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 ek porcukor (púpozott)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- sütésálló lekvár (bármilyen ízű)
Lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Lekváros bukta recept
Egy másik klasszikus, amelyet nagymamáink generációk óta készítenek. A lágy tésztába zárt édes lekvár igazi nosztalgikus ízélményt nyújt, amely minden falatban a gyermekkor emlékeit idézi.
Hozzávalók:
Töltelék:
- kb 30 dkg sűrű (szilva)lekvár
Kenéshez:
- 8 dkg olvasztott margarin
- 1 egész, felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Diós búrkifli recept
Különleges péksütemény, amelyet diós töltelékkel készítenek. A dió gazdag íze és a pihe-puha tészta tökéletesen kiegészítik egymást, így ez a kifli minden édesszájú kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 2 cs (500 g-os) fagyasztott bolti leveles tészta
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb. 5 dkg darált dió
Szóráshoz:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Nutellás csavart csiga recept
Egy igazi ínycsiklandó sütemény, amely minden csokoládérajongó álma. A csigákba csavart Nutella tökéletesen harmonizál a puha tésztával, így ez a sütemény garantált siker lesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej + 1 dl (langyos)
- 3 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- Nutella
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Cukros csavart patkó recept
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 5 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Kakaós fantan recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg cukor
- 1/2 kk só
- 5 dkg vaj
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 3 ek cukrozott kakaópor
- 1 kk fahéj
- 3 dkg vaj