1. Ferrero rocher torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg mogyoró (darálva)
- tojás (közepes)
- 5 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaó
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Mogyorós csokoládékrém hozzávalói:
- 10 ek mogyorókrém (Nutella)
- 30 dkg vaj
- 40 dkg csokoládé
- 1 cs ostyalap
Mogyoróvajas bonbon hozzávalói:
- 4-5 ek mogyoróvaj
- 2 ek porcukor
- 1 db ostyalap
- 1 tábla csokoládé (nálam 70 %-os)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Fahéjas mascarponés torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Piskótához:
- tojás
- 4 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Krémhez:
- 250 gramm mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 130 gramm porcukor
- 1/2 evőkanál őrölt fahéj
- 400 gramm habtejszín (fele lehet növényi, fele legyen legalább 30%-os zsírtartalmú állati eredetű)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Narancskrémes mézeskalács torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A piskótához:
- tojás
- 125 gramm cukor
- 125 gramm liszt
- 10 gramm sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 dl víz
A narancskrémhez:
- 400 ml 100%-os narancslé
- 100 gramm cukor
- 60 gramm vaníliás pudingpor
- 90 gramm hideg vaj
A díszítéshez:
- mézeskalács figurák
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Somlói torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Világos piskóta:
- tojás
- 1 evőkanál víz
- 9 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csipet sütőpor
Kakaós piskóta:
- 2 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál víz
- 9 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
- 1 csipet sütőpor
Diós piskóta:
- 2 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál víz
- 9 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 3 dkg dió
- 1 csipet sütőpor
Vaníliakrém:
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Szirup:
- 2 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál rum
- ½ citrom reszelt héja
- ½ narancs reszelt héja
Csokoládéöntet:
- 15 dkg étcsokoládé
- 80 ml víz
- 1 evőkanál rum
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Zserbó torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók (16 szelethez):
Piskóta:
- tojás
- 8 dkg liszt
- 4 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (enyhén megpirítva)
- 4 dl habtejszín
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- felezett dió
- étcsokoládés tükörmáz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Karinthy-torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg csokoládé
- tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 5 dkg őrölt mandula
- 4 dkg darált háztartási keksz
- 1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
Panírozáshoz:
- 5 dkg mandula
- 1 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Vörösbársony karácsonyfagömb torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Piskóta:
- 300 ml olaj
- 500 g finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 4 tk sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 560 g barnacukor
- 1 tk só
- 400 ml író
- 4 tk vaníliaaroma
- 30 ml piros ételfesték
- tojás
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 250 g mascarpone
-
10 ek
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr - 4 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag bourbon vanília
Bevonat:
- 500 g piros fondant
- 200 g fehér fondant
Formához:
- félgömb alakú tortaforma
- fondant simító lapocska
- hópehely formájú nyomókorong
- szalag
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Tejszínes-vaníliás torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- tojás
- 210 g cukor
- 115 ml olaj
- 115 ml tej
- 250 g liszt
- csipet só
- 3/4 cs sütőpor
- 15 g kakaópor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 1 dl cukrász habalap
Külső krém:
- 1 dl állati tejszín
- 1 dl cukrász habalap
- pici sárga gél ételfesték
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Tejfölös-meggyes pitetorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg hideg margarin
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- kb 20 dkg tejföl
Töltelék:
- 2 ü meggybefőtt
- 3 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 dl meggylé
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 60 dkg tejföl + a kenéshez
- 10 dkg porcukor
- 10 g étkezési zselatin
- 30 ml víz
Továbbá:
- 10 dkg étcsokoládé
- meggy
- zöld marcipánmassza
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Spekulatius sajttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 200 g spekulatius keksz (vagy mézeskalács)
- 60 g vaj
A töltelékhez:
- 180 g fehér csokoládé
- 600 g mascarpone
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer (vagy spekulatius fűszer)
- 2 evőkanál ropogós spekulatius krém (púpos)
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- 200 ml habtejszín
- spekulatius keksz (egészben és darálva is)
- spekulatius krém
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Oreo torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:
- tojás szétválasztva
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 400 ml habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 15 db oreo keksz
- 10 dkg étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
12. Tejszínes csokoládé torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- tojás
- 25 g holland kakaópor
- 175 g búzaliszt
- 160 g kristálycukor
Krém:
- 7 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 21 dkg kristálycukor
- 20 dkg legalább 60 % os étcsokoládé felolvasztva
- 3,5 dkg holland kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 7,5 dkg mascarpone
- 5 g étkezési zselatin
Díszítéshez:
- 1 dl habtejszín
- 1 ek átszitált kakaópor
Csoki ganache:
- 100 g étcsoki
- 100 ml habtejszín













