1 . Citromos kapros tojás
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 ek majonéz
- 0,5 tk mustár
- reszelt citromhéj
- 1 tk apróra vágott petrezselyem
- 1 tk apróra vágott kapor
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Majonézes kukorica saláta
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv kukorica
- 5 ek 20 %-os tejföl
- 5 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 zöld csípős paprika
- 2 savanyú csege uborka
- 2 ek snidling
- só
- fehér bors
- kevés cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 4-5 közepes burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- kb 300 g zöldborsó vagy egy konzerv
- só, bors
- 4 tojás keményre főzve
- 10 db savanyú uborka
- majonéz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Kapros, lilahagymás krumplisaláta
Hozzávalók:
- kb 2 kg krumpli
- 4-5 fej lilahagyma
- 2 pohár tejföl, (2 x 330g)
- 1 kanál só, kevés ecet a főzővízbe
- 2 kanál mustár
- 1 kanál olíva olaj
- 1 kávéskanál szárított kapor
- őrölt bors ízlés szerint
- kevés fokhagyma granulátum
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Francia saláta
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott finomfőzelék alap
- 1 kisebb zeller
- 2-3 burgonya
- 4-5 csemege uborka
- 1 alma
- majonéz
- kevés tej
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Dán burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 4 dl kaukázusi kefir
- 1 ek. porcukor
- 1 ek. mustár
- só
- őrölt fekete bors
- 3 szál újhagyma
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Görög saláta
Hozzávalók:
- 3-4 paradicsom
- 1 uborka
- 1 fej lilahagyma
- 2 marék olíva bogyó (aki szereti tegyen bele többet)
- 10-15 dkg feta sajt
Öntethez:
- 4 evőkanál olíva olaj
- 2 tk citromlé
- 1 evőkanál bazsalikom