1. Coleslaw saláta
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 dl görög joghurt (sűrű)
- 2 ek porcukor
- 2 ek mézes mustár
- 0,5 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 2 dl jó minőségű majonéz
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk citromlé
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Citromos kapros tojássaláta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 ek majonéz
- 0,5 tk mustár
- reszelt citromhéj
- 1 tk apróra vágott petrezselyem
- 1 tk apróra vágott kapor
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy tubus majonéz
- 2 nagypohár tejföl
- pici bors, só
- ízlés szerint cukor
- 3 ek mustár
- 2 fej lila hagyma
- 3 db fött tojás
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta
Hozzávalók:
- 2 kg kígyóuborka
- 2 fej lila hagyma
- 200 g tejföl
- 200 g natúr joghurt
- 5 gerezd fokhagyma
- kis csokor kapor (szárított is használható)
- 1 ek olíva olaj
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Egyszerű csirkés saláta
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell filé
- 1 csapott kk csirke fűszersó
- 2-3 ek olaj
- 7-8 jégsaláta levél
- 10 koktélparadicsom
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 púpos ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Újhagymás uborkasaláta
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 csomó újhagyma
- 1 ek metélőhagyma
- almaecet
- cukor
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Káposztasaláta másként
Hozzávalók:
- 1 negyed fejeskáposzta
- 1 közepes nagyságú sárgarépa
- 1 kis fej lilahagyma
- fél citrom leve
- 1 tk mustár
- 1,5 dl sűrű görög joghurt
- 1 ek olívaolaj
- folyékony édesítő ízlés szerint vagy egy kávéskanál akácméz
- só
- csipetnyi bors
- csipetnyi őrölt kömény
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Koreai csípős káposzta
Hozzávalók:
- 1 kínai kel
- 1 csomó hónapos retek
- 2 szál sárgarépa
- 3 újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál édesítőszer, vagy 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál mogyoróolaj
- csilipaprika ízlés szerint (én igen csípősen szeretem)
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Majonézes cékla
Hozzávalók:
- 2 db közepes cékla
- 2 db sárgarépa
- 2 db alma
- 1/2 db zeller
- 1 ek majonéz
- 2 dl joghurt
- 1 ek cukor
- 1 csipett só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Erdélyi káposztasaláta
Hozzávalók:
- zúzott fokhagyma
- olaj
- kevés szódavíz
- kevés őrölt pirospaprika
- 0,5 fej káposzta
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb lila-, vagy vöröshagyma
- kevés só
- csombor (borsikafű)
- kevés olaj (olíva)