A tejszínes sajtmártásos csirkeragu gazdag ízvilágával hódít, míg a tejszínes spenótos penne és a tejszínes-sajtos csirkés tészta könnyű, de laktató fogások, amelyekkel bármelyik nap feldobhatod az étkezést. A fokhagymás-tejszínes csirkeragu és a tejszínes csirkecomb igazi klasszikusok, amelyek sosem mennek ki a divatból.
A sajtos-tejszínes rakott pulykamell és a fokhagymás-cukkinis tészta tejszínes csirkével izgalmas, gazdag ízű egytálételek, amelyek gyorsan elkészíthetők és garantáltan sikert aratnak. A tejszínes-mustáros csirkemell változatai pedig mindig jól jönnek, ha valami egyszerű, de különleges fogásra vágysz.
A tejszínes laskás-mustáros sertéslapocka egy laktató és ízletes étel, amely tökéletes választás egy kiadós ebédhez. A tejszínes-fokhagymás csirke és a mustáros csirkefalatok zöldborsóval pedig biztosan elnyerik mindenki tetszését. Próbáld ki ezeket a recepteket, és élvezd a szaftos, tejszínes finomságok ízét ebédre!
1. Tejszínes, sajtmártásos csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főző tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 20 dkg bacon kockázva
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg tömlős krémsajt
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 evőkanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tejszínes spenótos penne recept
Hozzávalók:
- 500 g durum penne tészta
- 2 nagy marék friss spenót
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tejszínes-sajtos csirkés tészta recept
Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg csirkemellfilé
- 0,5 l alaplé
- 0,25 l (lm) tejszín
- 25 dkg (gm) tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes kápia paprika
- 20 dkg (lm) sajt
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Fokhagymás tejszínes csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- só ízlés szerint
- 1 mk őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejszínes csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 8 egész csirkecomb
- 6 dl főzőtejszín
- 1 csomag kockázott bacon szalonna (45 dkg)
- 7 ek ketchup
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 25 dkg füstölt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtos-tejszínes rakott pulykamell recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 40 dkg reszelt sajt
- 5 dl tej
- 5 db tojás
- fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
- liszt
- margarin
- só
- 5 dl főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Fokhagymás-cukkinis tészta tejszínes csirkével recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb (filézve, kockázva)
- negyed póréhagyma
- só
- bors
- kisebb cukkini
- tejszín
- tészta
- fokhagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tejszínes mustáros csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 póré, vagy újhagyma
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanálnyi curry
- só, bors
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Tejszínes laskás mustáros sertéslapocka recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 30 dkg laska gomba
- 2 dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik használjon hagyományos főzőtejszínt)
- 3 ek lm tejföl
- 1 dl víz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek hagyományos mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem zöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Tejszínes-mustáros csirkemell szeletek recept
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell szeletek
- 1 közepes vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl tejszín
- 1-2 ek mustár
- só
- bors
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Tejszínes, fokhagymás csirke recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek krémsajt