Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejszínes rakott pulykamell recept

Sajtos-tejszínes rakott pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 40 dkg reszelt sajt
    • 5 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
    • liszt
    • margarin
    • 5 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk.

    A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük.

    A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulykamellszeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, majd a tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk, és rétegesen lerakjuk a jénai tálba.

    Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverjük, és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk tejszínnel, és közepes lángon (180 fok) sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Rizs vagy krumplipüré illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá