Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
  • liszt
  • margarin
  • 5 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk.

A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük.

A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulykamellszeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, majd a tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk, és rétegesen lerakjuk a jénai tálba.

Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverjük, és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk tejszínnel, és közepes lángon (180 fok) sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp:

Rizs vagy krumplipüré illik hozzá.