A sajtos rúd egy nagyon egyszerűen elkészíthető nassolnivaló, amit szinte mindenki szeret. Tökéletes kísérője a sörnek TV nézés közben, egyik legjobb sós vendégváró finomság, és természetesen elengedhetetlen sós sütemény olyan ünnepeken, mint a karácsony vagy a húsvét.
Összegyűjtöttük a legjobb recepteket! Található közöttük klasszikus, juhtúrós, pizzás és parmezános változat is. Finomabbnál finomabbak, és valójában nem is olyan bonyolult elkészíteni őket.
1 . Juhtúrós rudacska
Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg margarin
- 30 dkg rétesliszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Ecetes sajtos rúd
Hozzávalók:
- 50 dkg finomlisztliszt
- 50 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 púpozott teáskanál só
- 10 evőkanál víz
- 2 evőkanál 10 %-os eset
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Pizza ízű sajtos rúd
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg zsír (lehet kacsa, sertés…)
- 10 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt is)
- 3 dkg ketchup
- 8–10 dkg tejföl
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
- 1 kávéskanál morzsolt oregánó
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajtos rúd kelesztés nélkül
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg reszelt sajt
- 12,5 dkg margarin vagy vaj (esetleg zsír 10 dkg)
- kb 350-400 g tejföl (a liszt minőségétől függően)
- 1 csapott ek só
- 10 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Túrós füstölt sajtos rúd
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin vagy zsír
- 8 dkg füstölt sajt
- 1 tk sütőpor
- só (ízlés szerint)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. 30 perces sajtos rúd
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 kk só
- 1 tojássárgája
- 2 ek tej
- 2 ek tejföl
- 15 dkg olvasztott vaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Mákos-sajtos rudak
Hozzávalók:
- 400 g finom liszt
- 400 g rétesliszt
- 250 g margarin
- 175 ml tejföl
- 100 ml tej
- 250 g reszelt sajt
- 2 tojássárgája
- 80 g mák
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 4 tk só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sajtos rúd
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 10 dkg sajt
- 6 ek víz
- 1 ek ecet
- tojás
- reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sajtos burgonyás rudacskák
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg burgonya (főzve, áttörve)
- 15 dkg sajt (reszelve)
- 1 kávéskanál só
- 1-2 ek tejföl
- 5 dkg sajt (reszelve)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Parmezános napraforgómagos sajtos rúd
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 16 ek víz
- 3 ek ecet (20 %-os)
- 1,5 ek só
- 1 felvert tojás
- 5 dkg reszelt parmezán
- 20 dkg reszelt trappista
- 15 dkg pirított napraforgómag
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Szalalkális sajtos rúd
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg szalalkáli
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 2,5 dkg só
- 20 dkg sajt