1. Áfonyás pohárkrém recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Áfonya öntethez:
- 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
- 2 dl víz
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 2 evőkanál barnacukor
Fehér krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2,5 dl keményre felvert tejszínhab
Csokis krémhez:
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg mascarpone
Tálaláshoz:
- 10 dkg keksz
- ízlés szerint friss áfonya
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Málnás-mákos panna cotta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 dl zsíros tej
- 3 dl habtejszín
- fél vaníliarúd
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál darált mák
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 40 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 púpos teáskanál zselatin
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Epres, fehércsokis pohárdesszert recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg porcukor
- vaníliaaroma vagy paszta
- 2 dl habtejszín
- poharanként 1-2 babapsikóta vagy tetszés szerinti keksz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Feketeerdő pohárdesszert recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 pohárhoz:
Csokoládé moussehoz:
- 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
- tojássárga
- 1 tk keményítő (púpozott)
- 2 ek porcukor
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
Meggyzseléhez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 dl meggylé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 tk keményítő (púpozott)
Vaníliás tejszínhabhoz:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Csokikrémes-túrós pohárdesszert gyümölccsel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 6 pohárhoz:
Csokikrém:
- 40 g zabpehelyliszt
- 4 dl tej
- édesítő ízlés szerint
- 2 ek kakaópor
- 50 g tejcsoki
Túrókrémhez:
- 250 g krémes túró
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
- 2-3 ek joghurt vagy tejföl
Össteállításhoz:
- keksz (el is maradhat)
- málna vagy más idénygyümölcs
- szeletelt mandula
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Málnás-krémes pohárdesszert recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30-40 dkg málna
- 3-4 ek porcukor
- őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10-15 dkg tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Peach Melba pohárdesszert recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 1 cs Győri Édes zabfalatok
- 2 db nektarin
- 20 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- 2 ek barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- 12 gombóc vanília jégkrém
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Áfonyás pudingkrém ropogós leveles tésztával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 6-8 pohárhoz:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 5-6 ek kristálycukor
- 4 dl habtejszín
Ropogós tésztához:
- 1 cs leveles tészta (270 g)
- 2-3 ek porcukor
Karamellizált áfonyához:
- 20 dkg áfonya
- 3 ek barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet őrölt fahéj