Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-mákos panna cotta recept

Málnás-mákos panna cotta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 dl zsíros tej
    • 3 dl habtejszín
    • fél vaníliarúd
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál darált mák
    • 1 csapott evőkanál zselatin
    • 40 dkg málna
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 púpos teáskanál zselatin

    Elkészítése:

    A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.

    Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről. A zselatint egy kis tálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, elkeverjük oldódásig, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.

    égül a darált mákot is hozzáadjuk. Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni 4-5 órára legalább.

    A tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegíteni kezdjük.

    Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik. Ekkor a teáskanálnyi zselatint beleszórjuk, és oldódásig keverjük.

    Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a már megdermedt pohárkrémek tetején.

    Néhány órára ismét hűtőbe tesszük az elkészült desszerteket fogyasztás előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá