Málnás-mákos panna cotta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 dl zsíros tej
  • 3 dl habtejszín
  • fél vaníliarúd
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • 40 dkg málna
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 púpos teáskanál zselatin

Elkészítése:

A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.

Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről. A zselatint egy kis tálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, elkeverjük oldódásig, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.

égül a darált mákot is hozzáadjuk. Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni 4-5 órára legalább.

A tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegíteni kezdjük.

Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik. Ekkor a teáskanálnyi zselatint beleszórjuk, és oldódásig keverjük.

Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a már megdermedt pohárkrémek tetején.

Néhány órára ismét hűtőbe tesszük az elkészült desszerteket fogyasztás előtt.