Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Peach Melba pohárdesszert recept

Peach Melba pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 pohárhoz:

    • 1 cs Győri Édes zabfalatok
    • 2 db nektarin
    • 20 dkg málna
    • 2 dl habtejszín
    • 2 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • 12 gombóc vanília jégkrém

    Elkészítése:

    A málnára szórjuk rá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd óvatosan keverjük össze. (kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre)

    A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)

    A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

    A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát.

    Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot.

    Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.

    Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, és élvezettel kanalazzuk, mert különben a fagylalt elolvad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá