Peach Melba pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 1 cs Győri Édes zabfalatok
  • 2 db nektarin
  • 20 dkg málna
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 12 gombóc vanília jégkrém

Elkészítése:

A málnára szórjuk rá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, majd óvatosan keverjük össze. (kb. két evőkanálra valót passzírozzunk át egy szitán, és tegyük félre)

A nektarint ízlés szerint szeleteljük, és vágjuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

A poharakba morzsoljuk bele a zabkekszet, és először tegyünk rá a feldarabolt nektarinból, majd kanalazzuk rá a málnát.

Ezután minden pohárba tegyünk 3 gombóc vanília fagylaltot, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tejszínhabot.

Végül csorgassuk rá az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, majd díszítsük egy-egy szelet nektarinnal.

Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, és élvezettel kanalazzuk, mert különben a fagylalt elolvad.