Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós húsok, szaftos raguk – ezeket főzd meg a hosszúhétvégén

Dátum: 2025-04-30 / Írta: Budai István / Látták: /

Ebben a válogatásban nyolc laktató főételt gyűjtöttünk össze, amik között találunk sertésből és csirkéből készült fogásokat egyaránt. A dióbundás csirkemelltől a tejfölös-gombás raguig, a töltött karajtól a pékné módra sült csülökig minden recept igazi ünnepi hangulatot varázsol a hétvégére. Ha szeretnél egy kis házias ízorgiával készülni, ezek az ételek remek választások lesznek.

  • Egy hosszú hétvége tökéletes alkalom arra, hogy végre ráérősen főzzünk valami igazán kiadósat, háziasat, amit nem kapkodva, hanem együtt, nyugodtan élvezhet a család. A klasszikus magyar konyha ízei ilyenkor különösen jól tudnak esni: szaftos pörköltek, töltött húsok, omlós sült csülök és fűszeres raguk kerülhetnek az asztalra – persze jó adag nokedlivel, krémes burgonyapürével vagy egy tál savanyúsággal.

    1. Temesvári sertésragu nokedlivel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 db babérlevél
    • 50 dkg zöldbab
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg mangalica szalonna
    • 1 evőkanál liszt
    • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
    • bors
    • 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
    • 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Diós bundában sült csirkemell brokkolis burgonyapürével recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Falusi göngyölt karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
    • bors

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
    • 4-5 csemege uborka
    • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Pesti szelet Pappné módra recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 3 evőkanál olaj
    • 0,5 l víz
    • 1 húsleves kocka
    • 2 evőkanál tejföl
    • 0,5 kg krumpli
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Tejfölös gombás csirke nokedlivel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Csirkés ragu:

    • 1 nagy csirkemell filé
    • 1 üveg szeletelt vagy egész csiperke gomba
    • 1 csípős tyúkhúsleves-kocka
    • 300 g tejföl
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • plaj

    Nokedli:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt
    • víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Kapribogyós-citromos csirke recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 darab fél csirkemellfilé
    • bors
    • finomliszt
    • olaj
    • 3 evőkanál vaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 0,5 citrom
    • 60 ml citromlé
    • 250 ml csirkehúsleves alaplé
    • 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
    • 2 evőkanál petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Csülök Pékné módra recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 db (füstölt) hátsó csülök
    • 1 marék szemes bors
    • 4-5 db babérlevél
    • 4-5 gerezd fokhagyma

    Körethez:

    • 6-8 közepes burgonya
    • 3 nagyobb fej vöröshagyma
    • kb 20 dkg sertészsír
    • fűszerek: 1-1 kk kakukkfű, rozmaring, egész köménymag (aki szeretne tehet még hozzá fűszert, pl petrezselyemet vagy ha van kedvenc fűszere, akkor még azt)
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Rántott, töltött karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
    • 6 szelet pulykamell sonka
    • 200g szeletelt gomba (konzerves)
    • 6 szelet sajt
    • 6 csipet só
    • 6 csipet bors
    • 3 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek panírmorzsa
    • 4 dl olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá