Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.09.20. péntek

Dátum: 2024-09-20 / Írta: Budai István / Látták: /

Szeptember 20-a, péntek, tökéletes alkalom arra, hogy egy ízletes és laktató menüvel zárjuk a hetet. Kezdd az ebédet egy különleges, paradicsomos bablevessel fodros kellel, amely gazdag és tartalmas, így már a leves is garantáltan felmelegít és energiával tölt fel. A főétel két különböző irányba is elvihet: választhatsz egy krémes, ízletes kolbászos-gombás lasagnét, amely a lasagne és a magyaros ízek tökéletes találkozása, vagy egy könnyedebb, ám laktató zöldséges tepsis csirkecombot, amely egyszerre friss és klasszikus. A desszert pedig egy igazi nosztalgikus finomság, a Borzas Kata, ez a retro csokis-túrós sütemény, amely tökéletes zárása lehet ennek az ízletes ebédnek. Ezzel a menüvel garantáltan kellemes hangulatban indulhatsz neki a hétvégének!




  • Leves: Paradicsomos bableves fodroskellel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 fodroskel levél
    • 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1-2 zellerszár
    • 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
    • 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál szárított rozmaring
    • só, bors ízlés szerint
    • kevés cukor

    Elkészítése:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A: Kolbászos-gombás lasagne recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 pár debreceni vagy másmilyen jó minőségű kolbász
    • 6 db lasagne tésztalap
    • 30 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg paradicsom
    • 1 ek paradicsompüré
    • 4 ek víz
    • 4 púpozott ek tejföl
    • 1 tk dijoni mustár
    • 30 dkg sajt
    • kakukkfű (ízlés szerint)
    • őrölt bors
    • 1 ek olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B:  Zöldséges-tepsis csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 csirke alsócomb
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4 szilvaparadicsom
    • 1 szál zellerszár
    • 1 TV paprika
    • 1 ág rozmaring
    • bors
    • 4 ek olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert:  Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1cs vaníliás cukor
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kk rum vagy rumaroma
    • 25 dkg margarin

    Töltelék:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1 ek finomliszt
    • 1 citrom héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá