Leves: Paradicsomos bableves fodroskellel recept
Hozzávalók:
- 6 fodroskel levél
- 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 zellerszár
- 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
- 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- kevés cukor
Elkészítése:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Kolbászos-gombás lasagne recept
Hozzávalók:
- 2 pár debreceni vagy másmilyen jó minőségű kolbász
- 6 db lasagne tésztalap
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek víz
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 30 dkg sajt
- kakukkfű (ízlés szerint)
- só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Zöldséges-tepsis csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszár
- 1 TV paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk rum vagy rumaroma
- 25 dkg margarin
Töltelék: