Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos-gombás lasagne recept

Kolbászos-gombás lasagne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pár debreceni vagy másmilyen jó minőségű kolbász
    • 6 db lasagne tésztalap
    • 30 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg paradicsom
    • 1 ek paradicsompüré
    • 4 ek víz
    • 4 púpozott ek tejföl
    • 1 tk dijoni mustár
    • 30 dkg sajt
    • kakukkfű (ízlés szerint)
    • őrölt bors
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

    A debreceni vagy kolbász bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt és kevergetve süssük pár percig.

    Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb 5 percig.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van)

    Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és kb 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.

    Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 20 perc alatt szép pirosra. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá