Kolbászos-gombás lasagne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos-gombás lasagne

Hozzávalók:

  • 2 pár debreceni vagy másmilyen jó minőségű kolbász
  • 6 db lasagne tésztalap
  • 30 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • 4 ek víz
  • 4 púpozott ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 30 dkg sajt
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

A debreceni vagy kolbász bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt és kevergetve süssük pár percig.

Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb 5 percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van)

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és kb 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.

Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 20 perc alatt szép pirosra. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.