A mai nap:
Április 6. kedd, Bíborka napja.
Leves: Kolbászhúsos gombóc leves
Hozzávalók:
- 40 dkg kolbászhús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál törött paprika
- 4 db nagyobb burgonya
- 2,5 liter alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: “Carbonara” húsvéti maradékból
Hozzávalók:
- 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
- 1 fej hagyma lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 100 g reszelt sajt
- 200 g főzőtejszín
- 1 db tojás
- 1 csipet só és bors
- 1 ek keményítő
- 1 csomag spagetti tészta
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Burgonyás szaftos egytálétel
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 kis fejlilahagyma
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 25 dkg barna csiperke gomba
- 20 dkg füstölt mozzarella sajt
- 20 dkg vörös cheddar sajt
- 50 dkg fűszeres grillhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 5 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel C: Serpenyős rakott krumpli
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg darált hús
- só, bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- kevés zsiradék
- 2 dl tejszín
- kb 20 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Lemon bar
Hozzávalók:
- 125 g finomliszt
- 110 g vaj vagy margarin
- 60 g kristálycukor
- csipet só
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»