Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2021.04.6. kedd

Dátum: 2021-04-06 / Írta: Budai István / Látták: /

A mai nap:

Április 6. kedd, Bíborka napja.

Leves: Kolbászhúsos gombóc leves

burst

Hozzávalók:

  1. 40 dkg kolbászhús
  2. 1 fej hagyma
  3. 1 evőkanál törött paprika
  4. 4 db nagyobb burgonya
  5. 2,5 liter alaplé
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Főétel A: “Carbonara” húsvéti maradékból

Hozzávalók:

  1. 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
  2. 1 fej hagyma lereszelve
  3. 3 gerezd fokhagyma átnyomva
  4. 100 g reszelt sajt
  5. 200 g főzőtejszín
  6. 1 db tojás
  7. 1 csipet só és bors
  8. 1 ek keményítő
  9. 1 csomag spagetti tészta

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Főétel B: Burgonyás szaftos egytálétel

Hozzávalók:

  1. 1 kg burgonya
  2. 1 kis fejlilahagyma
  3. 1 sárga kaliforniai paprika
  4. 1 piros kaliforniai paprika
  5. 25 dkg barna csiperke gomba
  6. 20 dkg füstölt mozzarella sajt
  7. 20 dkg vörös cheddar sajt
  8. 50 dkg fűszeres grillhús
  9. ízlés szerint só
  10. ízlés szerint bors
  11. 5 dl főzőtejszín

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Főétel C: Serpenyős rakott krumpli

Hozzávalók:

  1. 50 dkg krumpli
  2. 50 dkg darált hús
  3. só, bors
  4. 1 tk morzsolt majoránna
  5. 1 tk morzsolt oregánó
  6. 1 fej vöröshagyma
  7. 2 gerezd zúzott fokhagyma
  8. kevés zsiradék
  9. 2 dl tejszín
  10. kb 20 dkg reszelt sajt

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Desszert: Lemon bar

Hozzávalók:

  1. 125 g finomliszt
  2. 110 g vaj vagy margarin
  3. 60 g kristálycukor
  4. csipet só
  5. 75 g kristálycukor
  6. 1 csomag vaníliás cukor

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

 

Szólj hozzá