A mai nap:
Április 19. szerda, Emma napja.
Leves: Favágó leves
Leveshez:
- 70 dkg sertéshús
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Édes sült túrós tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg száraz masni tészta (lehet fodros nagy kocka is)
- 3 tojás
- 40 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Vagdalt hús krumplival
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 vöröshagyma
- 1 bagett (nagy)
- tej (áztatáshoz)
- 2 ek fűszerkeverék
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- burgonya (főtt)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Diétás főétel: Csirkemellfilé olaszosan
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 12 db bazsalikom levél
- 2 csomag bivaly mozzarella
- 10 dkg parmezánsajt
- 1 üveg olasz paradicsompüré
- 1 dl olívaolaj
- só
- 3 db tojás
- 20 dkg liszt
- 8 zsemléből pirított pankómorzsa
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Farsangi szalagos fánk
Hozzávalók:
- 1 dkg só
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg langyos, olvasztott vaj
- 6 tojássárgája
- 5,5 dl tej
- 3 cl rum
- 5 dl étolaj