Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek hétvégén? – 10 pofonegyszerű recept hétvégére

Dátum: 2016-09-16 / Írta: Budai István / Látták: 100652 /

Neked is komoly dilemma kitalálni, hogy mi legyen a hétvégi menü? Nem kell az egész délelőtödet a konyhában töltened, kiválogattunk 10 pofonegyszerű receptet, ami a hétvégi asztalon is megállja a helyét.




  • 1 . Bakonyi húsgolyók

    bakonyi

    Hozzávalók:
    Golyókhoz:

    1. 25 dkg darált sertéshús
    2. 1 tojás
    3. 3 púpos ek zsemlemorzsa
    4. 0,5 kk só
    5. 1 nagy csipet őrölt bors
    6. 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott fokhagyma)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Bácskai rizses hús

    bacskai

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
    2. 2 fej vöröshagyma
    3. 4-5 gerezd fokhagyma
    4. 4 zöldpaprika
    5. 1 hegyes erős paprika
    6. 4 paradicsom
    7. 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
    8. 2 tk pirospaprika
    9. 1 mk őrölt bors
    10. 1 tk őrölt kömény
    11. só ízlés szerint
    12. 30 dkg rizs

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Zöldséges tepsis csirke

    tepsis

    Hozzávalók:

    1. 6 db csirke felső combfilé
    2. 1 szál póréhagyma
    3. 4 szilvaparadicsom
    4. 1 szál zellerszál
    5. 1 tv paprika
    6. 1 ág rozmaring
    7. bors
    8. 4 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Paradicsomos marhaszelet

    paradicsomo

    Hozzávalók:

    1. 4 szelet marhafelsál
    2. 2 kk mustár
    3. 1 tk olívaolaj
    4. őrölt bors
    5. frissen őrölt bors
    6. 1 ek napraforgó olaj
    7. 1 tk vaj
    8. 1 ek rozsliszt
    9. 5-6 szelet szárított vargánya
    10. 1 púpozott ek sűrített paradicsom
    11. 1 tk pirospaprika
    12. 1 szem szegfűbors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Zöldséges rakott hús

    rakotthus

    Hozzávalók:

    1. 4 szelet sertéscomb csont nélkül
    2. 30 dkg új burgonya
    3. 2 db paprika
    4. 2 db paradicsom
    5. 1 közepes fej vöröshagyma
    6. 1 nagy doboz tejföl
    7. 20 dkg trappista sajt
    8. só,bors,delikát

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Vecsési savanyún sült oldalas

    oldalas

    Hozzávalók:

    1. 1 oldalas
    2. 1 csokor lestyán
    3. bors
    4. paprika
    5. 4-5 gerezd fokhagyma
    6. 2 közepes vöröshagyma
    7. 2-3 paradicsom
    8. 25 dkg savanyú káposzta
    9. kevés olaj a páchoz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Különleges töltött paparika

    toltott

    Hozzávalók:

    1. 10 db tölteni való paprika
    2. 30 dkg darált hús,
    3. 1 csésze párolt rizs
    4. 1 pohár tejföl
    5. 1 tojás
    6. 2 tojás sárgája
    7. 3 szál apróra vágott petrezselyemzöld
    8. füstölt szalonna (lehet bacon is)
    9. hagyma
    10. paradicsom
    11. só, bors,
    12. reszelt sajt
    13. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Chili con carne

    concarne

    Hozzávalók:

    1. 2 közepes fej vöröshagyma
    2. 2 gerezd fokhagyma
    3. 50 dkg marha felsál vagy lapocka
    4. 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
    5. 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
    6. 15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
    7. 1 teáskanál őrölt római kömény
    8. 1 teáskanál oregánó
    9. 1 kk fahéj
    10. 1 kk kakukkfű
    11. 4-5 levél friss bazsalikom levél
    12. só, bors
    13. chili paprika
    14. 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
    15. 1 doboz kukorica konzerv
    16. 2 kocka legalább 70 %-os csokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Tejszínes csirkés penne

    penne

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag penne tészta
    2. 60 dkg csirkemell
    3. 1 db nagy pohár tejföl
    4. 2 dl főzőtejszín
    5. 1-2 db paradicsom
    6. Fokhagyma
    7. Sajt
    8. Só, bors
    9. Kevés olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Baconos kolbászos pizza tepsiben

    pizza

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 2,5 dkg élesztő
    3. 4 ek olíva olaj
    4. 1 tk cukor
    5. 1 ek só
    6. 3,5 dl langyos víz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá