Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek a héten? – Laktató és nagyon finom ételek egész hétre!

Dátum: 2024-10-01 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha egy egész hétre keresel laktató és finom ételeket, akkor ezt a válogatást neked találták ki. Először is ott a temesvári sertéstokány, amitől garantáltan jól lakunk, ráadásul a szaftja minden falattal egyre jobban összeérik. A sajtos-gombás karaj igazi klasszikus, amivel nem lehet mellélőni, és ha valami különlegesebbre szeretnél, a bakonyi húsgombóc spagettivel elég ütős lesz. A kárpáti borzaska pedig egy olyan étel, ami bármikor jól jön, ha valami tartalmasat szeretnél.




  • Ha szárnyasra vágysz, ott vannak a krémsajtos bundában sült csirkefalatok, amik nem csak hogy ropogósak, de a krémsajt réteg miatt egy kis extrát is adnak. A rakott csirkemell meg egy igazi jolly joker, ha gyorsan össze szeretnéd dobni az ebédet, a csirkés csusza meg egy finom, magyaros választás. A mustáros csirkefalatok zöldborsóval pedig egy klasszikus, amit bármelyik nap elővehetsz. Ha idő szűkében vagy, a toszkán csirkeragu 35 perc alatt elkészül, mégis tele van ízekkel. Ha valami zöldségesre vágysz, a sonkás-újhagymás csirkeszelet egyszerű és nagyszerű, a hagymás-gombás csirkemáj pedig igazi ízrobbanás. A hét lezárásaként a borzas csirkemell lesz az, amivel tuti jól lakik az egész család!

    1. Temesvári sertéstokány recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg zöldbab
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • só ízlés szerint
    • őrölt fekete bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sajtos-gombás karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • 2 fej hagyma
    • 25 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • kb. 15 dkg sajt
    • kevés olaj
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Bakonyi húsgombóc spagettivel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A húsgombóchoz:

    • 0,5 kg darált sertéshús
    • kb. 4 ek zsemlemorzsa
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só-, bors ízlés szerint
    • kb. 4 ek olaj

    A raguhoz:

    • 0,5 kg csiperke gomba
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • só-, bors ízlés szerint
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt fűszerpaprika
    • kb. 3 dl húsleves alaplé
    • 1 cs petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Kárpáti borzaska recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 4 dl tej
    • 1 fej fokhagyma
    • 20 dkg trappista sajt
    • 2 dl tejföl
    • étolaj
    • őrölt fekete bors
    • 2 db burgonya
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Bundához:

    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 g krémsajt
    • 0,5 dl olaj
    • 1 nagy csipet só
    • 300 g liszt
    • 2,8 dl tej

    Sütéshez:

    • 7 dl olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Rakott csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet csirkemell filé
    • 2 paprika
    • 8 szelet bacon
    • 4 szelet sonka
    • 2 hegyes erős paprika
    • 2 szál újhagyma
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 kaliforniai paprika
    • őrölt fehér bors
    • szárnyas fűszerkeverék
    • étolaj
    • 4 dl tejföl

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Csirkés csusza recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg csuszatészta
    • só, bors
    • 60 dkg csirkemell
    • 6 dkg vaj
    • 25 dkg trappista sajt (a fele füstölt is lehet)
    • 3 dl tejföl
    • petrezselyem

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkecomb filé
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek liszt
    • 1 ek vaj
    • 3 ek olívaolaj
    • 5 szál újhagyma fehér része
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 3 dl húsalaplé
    • 2 ek mézes mustár
    • 60 dkg frissen kifejtett borsó
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek krémsajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemellfilé
    • 15 dkg csiperkegomba (szeletelve)
    • 6 db koktélparadicsom
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 kk oregano
    • 1 kevés őrölt bors
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • paradicsompüré
    • 4 ek olaj
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 kk citromlé
    • 1 tk fűszerpaprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 nagyobb szelet csirkemell
    • 1 csapott kk só
    • 1 tk grill fűszerkeverék
    • 3-4 ek olaj a sütéshez
    • 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
    • 10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 ek reszelt parmezán sajt
    • 3,5 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Hagymás-gombás csirkemáj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 50 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 1 tk ételízesítő
    • majoránna
    • 2 db babérlevél
    • 1-2 ek liszt
    • 1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
    • 2 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Borzas csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 nagy csirkemell
    • 1 paradicsom
    • 3 közepes, nyers krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint ételízesítő
    • 150-200 g reszelt sajt
    • 6 evőkanál tejföl (1 kisebb dobozos)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá