Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept

Sonkás-újhagymás csirkeszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 nagyobb szelet csirkemell
    • 1 csapott kk só
    • 1 tk grill fűszerkeverék
    • 3-4 ek olaj a sütéshez
    • 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
    • 10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 ek reszelt parmezán sajt
    • 3,5 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors

    Elkészítése:

    A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.

    Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.

    A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.

    Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.

    Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá