Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb szelet csirkemell
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk grill fűszerkeverék
  • 3-4 ek olaj a sütéshez
  • 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
  • 10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 ek reszelt parmezán sajt
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítése:

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.

Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.

A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.

Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.

Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.