A heti menü megtervezése sokszor kihívást jelent, különösen akkor, ha szeretnénk változatos, finom és tápláló ételeket az asztalra varázsolni. Ez a válogatás segít abban, hogy ne kelljen hosszasan gondolkodnod a heti főzéseken. Az összeállításban található receptek között vannak gyorsan elkészíthető fogások, ízletes egytálételek és különlegesebb ételek is, amelyekkel könnyedén feldobhatjuk a családi étkezéseket.
Kezdhetjük a hetet valami igazán különlegessel, például a krémes bundában sült csirkefalatokkal, amelyek kívül ropogósak, belül pedig omlósak. Egy könnyebb vacsorához a töltött sült krumpli remek választás, hiszen gyorsan elkészíthető, és szinte bármilyen töltelékkel variálható. Ha tartalmasabb fogásra vágyunk, a csirkés csusza egyszerű, mégis laktató megoldást nyújt.
A hétköznapok közepén egy kis különlegességet vihetünk az asztalra a temesvári sertéstokánnyal, amely fűszeres, szaftos és igazán magyaros étel. Ha pedig valami igazán látványosat és tartalmasat keresünk, az üvegtálas, réteges mexikói egytálétel mindenképp a kedvencünk lesz. A fasírtkedvelők számára az isteni falatkák garantáltan ízleni fognak, amelyeket akár előre is elkészíthetünk, így időt spórolva a hét során.
A toszkán csirkeragu 35 perc alatt készül el, és magával hozza az olasz konyha egyszerű, mégis intenzív ízvilágát. Egy kis változatosságot kínál a sonkás-kukoricás galuska sajtmártásban, amely igazán krémes és laktató fogás. A csípős, pirított csirkemáj sült krumplival és hagymával szintén kiváló választás azoknak, akik szeretik a karakteresebb ízeket.
A hétvége tökéletes időszak arra, hogy egy klasszikus rakott kelkáposztát készítsünk, amely a család minden tagjának kedvence lehet. Ha valami újat szeretnénk kipróbálni, a göngyölt rántott palacsinta nemcsak ízletes, de különleges megjelenésű is. A petrezselymes-tejszínes tészta húsgolyókkal pedig zárásként egy könnyed, mégis laktató fogás, amely gyorsan elkészíthető.
Ez a 12 recept nemcsak a változatosságot garantálja, de inspirációt is ad a következő heti menühöz. Próbálj ki egy-egy fogást, és élvezd az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételek örömét!
1. Csirkefalatok krémsajtos bundában recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
Bundához:
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g krémsajt
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csipet só
- 300 g liszt
- 2,8 dl tej
Sütéshez:
- 7 dl olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Töltött sült krumpli recept
Hozzávalók:
- közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
- olaj
- só
- sajt
- szalonna
- sonka
- kolbász
- hagymaszeletek
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csirkés csusza recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csuszatészta
- só, bors
- 60 dkg csirkemell
- 6 dkg vaj
- 25 dkg trappista sajt (a fele füstölt is lehet)
- 3 dl tejföl
- petrezselyem
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Temesvári sertéstokány recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Üvegtálas réteges mexikói recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 250 g rizs
- 1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
- 1 cs mexikói fűszerkeverék
- 375 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, paprika
- sajt ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Isteni falatkák recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés darált hús
- 3 fej nagy hagyma
- 3 csokor petrezselyem
- 1 kg reszelt burgonya
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg zsemlemorzsa
- bors
- só
- bazsalikom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperkegomba (szeletelve)
- 6 db koktélparadicsom
- 1 dl főzőtejszín
- só
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk oregano
- 1 kevés őrölt bors
- 1 tk zúzott fokhagyma
- paradicsompüré
- 4 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk citromlé
- 1 tk fűszerpaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban recept
Hozzávalók:
- 4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
- 15 dkg sonka
- 10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
- 10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 3-4 dl tej
- frissen reszelt szerecsendió
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagyma recept
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 hegyes, erős zöldpaprika
- 1 kg burgonya
- majoránna
- delikát
- bors
- cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
- 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 evőkanál liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Rakott kelkáposzta recept
Hozzávalók:
- 2 közepes fej kelkáposzta
- 1 bögre rizs
- 1/2 kg darált hús
- 2 közepes fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt köménymag
- 1 nagy pohár tejföl
- olaj/zsír
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Göngyölt, rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 200 g finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda (vagy víz)
- 2 ek étolaj
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 evőkanál kukorica
- 3-4 ek tejföl
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept
Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 3 dl 30%-os tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 csipet só
Továbbá:
- 25 dkg makaróni