Aperitif: Mézes forrócsoki
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej (lehetőség szerint magas zsírtartalmú)
- 3 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1 mokkáskanál jó minőségű méz
- tejszínhab
- pillecukor
- csipet fahéj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves: Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 konyhakész tyúk (kb 1,5 kg)
- 5-6 szál sárgarépa
- 4 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 fej gomba
- 10-15 dkg zöldborsó
- ízlés szerint só
- 10-12 db bors
- 0,5 g (fél zacskó) sáfrány
- ízlés szerint cérnametélt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel A: Paprikás kukoricadarás lisztben sült keszeg
Hozzávalók:
- 2-3 db 25-30 dkg-os keszeg
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- tej a pácoláshoz
- 2 ek liszt
- 1 ek kukoricadara
- 1 tk pirospaprika
- só
- olaj a sütéshez
- citrom az ízesítéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel B: Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel
Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg kockázott bacon
- 10 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg vörös áfonya
- pici fehérbor
- petrezselyemzöld
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- bazsalikom
- zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Saláta: Joghurtos krumplisaláta főtt tojással
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 2 tojás
- 1 lila hagyma
- 2 dl joghurt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Mákos bejglikifli
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg porcukor
- 1 kk só
- 7 dkg fagyos vaj
- 6 dkg fagyos zsír
- 15 g friss élesztő
- 1 tojássárgája
- kb 70 ml hideg tej