1. Áfonyás sajttorta pohárkrém
Hozzávalók:
- 15-20 dkg áfonya
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg Győri Édes keksz
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- porcukor
- 1/2 citrom leve
- reszelt citromhéj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Meggyes-csokoládés mousse
Hozzávalók:
Csokoládés krém:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 tojássárgája
- 3 ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 dl habtejszín
- 10 g zselatin (por)
- 1,5 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Cappuccinos-banános pohárdesszert
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 1 csomag banán ízű főzős pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 1 csomag kakaós ízű keksz (180 g)
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 12,5 g cappuccino instant por (csokis ízű)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Málnás krémes pohárdesszert
Hozzávalók:
- 30-40 dkg málna
- 3-4 ek porcukor
- őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10-15 dkg tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Grízpuding karamellizált gyümölccsel
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 50 g gríz
- 65 g cukor
- 2 tojás
- 135 g tejszín
- 20 g keményítő (vagy pudingpor)
- 40 ml víz
- vanília, vagy vaníliás cukor
- reszelt citromhéj (nem kezelt citrom)
- 250 g gyümölcs (a képen sárgabarack és cseresznye)
- 2 ek cukor
- 3 ek gyümölcsszörp
- 1 ek citromlé
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Kivis-kekszes kanalazó
Hozzávalók:
- 2 kis doboz görög joghurt (2 x 125 g)
- 1 nagyobb kivi
- pár db kakaós omlós keksz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Réteges epres túrókrém
Hozzávalók:
- 45 dkg túró
- 4 ek porcukor
- 25 dkg krémsajt
- 2 dl habtejszín 30%-os
- 30 dkg eper
- 15 dkg omlós keksz (itt épp kókuszos)
- 1 dl kávé édesítve
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Málnás-kókuszos panna cotta
Hozzávalók:
4 db 2 dl-es pohárhoz:
- 50 dkg málna
- 4 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2,5 dl tejszín
- 4-5 ek barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tk zselatin (por)
- kókuszchips (elhagyható)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Pohárkrém birsalmával és sós karamellel
Hozzávalók:
Sós karamell:
- 30 dkg kenyérszalonna
- 4-5 ek kristálycukor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl habtejszín
- 2 nagy birsalma (előzőleg fűszeres lében puhára főzve)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Tejberizs pirított mákkal és áfonyamártással
Hozzávalók:
2 pohárhoz:
- 10 dkg rizs
- 5 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 0,5 l tej
- csipet só
- 1 ek egész mák megpirítva
Áfonyamártás hozzávalói:
- 1 cs aszalt vörös áfonya
- 3 dl fehérbor
- 1 tk vaníliaaroma
- ízlés szerint cukor
- 1/2 sherry brandy aroma
- 1 tk étkezési keményítő
- pici víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>