Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-réteges túrókrém recept

Epres-réteges túrókrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg túró
    • 4 ek porcukor
    • 25 dkg krémsajt
    • 2 dl habtejszín (30%-os)
    • 30 dkg eper
    • 15 dkg omlós keksz (itt épp kókuszos)
    • 1 dl kávé édesítve

    Elkészítése:

    Előkészítjük a poharakat.

    A kekszet kisebb darabokra törjük, és meglocsoljuk a kávéval, elosztjuk a poharak aljában. (A kávé lehet főtt kávé édesítve, vagy akár instant is kevés vízben feloldva.)

    Az epreket megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, a gyümölcshúst egy villával összetörjük. (Pár szép darabot félreteszünk a díszítéshez.)

    A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam), és ízesítjük a porcukorral. Habosra keverjük a krémsajttal.
    A tejszínt keményre verjük, majd a túrós krémbe forgatjuk.

    A krém felét egyenletesen elosztjuk a poharakban, majd rákanalazzuk az áttört epret, majd a maradék túrókrémmel befedjük.

    Félbevágott eperrel és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

    Tipp:

    Ezt a finomságot tulajdonképpen Párommal ketten ötlöttük ki és alkottuk meg. Két dolgot tudtam, hogy túró, eper biztosan lesz benne, volt még itthon krémsajt is, no meg keksz. Párom ötlete volt a kávé, ami remekül illett az eperhez. Vendégeket vártunk és 12 egész kis pohárba adagoltuk ki. Ettől nem kell megijedni, mert olyan finom, hogy simán lecsúszik két pohárkával is egymás után. Így azt lehet mondani, hogy 6 főre elegendő ez az adag.
    Mi előző nap összeállítottuk, és a poharakba adagolva, fóliázva hűtőben pihentettük, másnap már csak az eper és a mentalevél került a tetejére és már lehetett is fogyasztani.
    Biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel, mondjuk málnával vagy ribizlivel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá